Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

С букет от прояви почитаме паметта на Апостола по повод 143 години от гибелта му

 16 Февруари 2016

С поредица от инициативи ще бъде отбелязана 143 годишнина от гибелта на Васил Левски в Кърджали. Организатор е Военният клуб в Кърджали, в партньорство с Община Кърджали, институции и организации.
Първата от тях ще се проведе утре, 17 февруари. От 11 часа пред Военния клуб ще се проведе традиционно състезание „ЛЕВСКИ СКОК”, с участието на 17 отбора - момчета и момичета, от 5-7 клас на училищата от община Кърджали. Партньори на състезанието са община Кърджали, Регионален инспекторат по образование, ОУ „Васил Левски” гр. Кърджали, а инициативата ще се реализира и с любезната подкрепа на „Евростил–К” ЕООД и „Саварона ”АД.
На 18.02.2016г. от 18.00ч. в конферентната зала на клуба, ще се представи на мултимедия театралната постановка „ЛЕВСКИ”, продукция на БНТ 2002г., с участието на едни от най-добрите български актьори. Проявата е със партньори Национален музей „Васил Левски” гр. Карлово, Военно-патриотичните съюзи в Кърджали и Клуба „Млад историк” от ГПЧЕ „Христо Ботев”.
На 19.02.2016г. след преклонението пред паметта на Апостола, ще бъдат връчени награди на победителите от конкурс за есе „МОЯТ ЛЕВСКИ”, с ученици от Професионалните гимназии и Средни общообразователни училища от гр.Кърджали, както и на отборите класирани на първите три места от състезание „Левски скок”.


 Прочитания: 1427 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign