Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджалийци си спомниха за големия джазмен Коко Станев

 18 Декември 2006

Много музиканти, приятели, почитатели, художници участваха в музикаланата вечер “На Коко с обич “ в събота . Проявата бе в памет на големия творец и човек, джазмена, запалил поколения млади хора за рока в Кърджали -Николай Станев-Коко.
Срещата започна в голямата зала на читалище “Обединение”, където бе представен документален филм за живота, сценичните изяви, работата на Коко през последните години и срещите му с местните творци.
Орлина Андреева,музикант и приятел на Николай Станев,припомни моменти от съвместната им дейност като подчерта неговото изключително партньорство на сцената и искрена радост от успеха на младите .
Секретарят на читалище “Обединение” Камелия Чолакова обяви,че по решение на читалищното настоятелство, репетиционната зала в културното средище ще носи вече името на Николай Станев. В нея организаторите бяха подредили изложба със снимки от живота на Коко и кът , където всеки от присъстващите можеше да види флейтата ,саксофона и кларинета на музиканта . Идеята е пред входа на залата да бъде поставен и паметен знак, изработен по проект на кърджалийския художник Емил Пенчев.Сред гостите на вечерта бяха синът му Станимир Станев,специално пристигнал за случая от Германия и двете жени –спътници в живота на Коко – Дора и Виолина.
По-късно вечерта “На Коко с обич “ продължи в ресторант “Москва”, където микрофонът бе предоставен на местни музиканти за джем – сешън.

Още снимки
 Прочитания: 2491 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign