Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кметът инж. Хасан Азис е избран за заместник-председател на НСОРБ

 24 Февруари 2016

Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис беше избран за заместник председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България. Досега той беше член на УС на НСОРБ.
Вчера и днес в столицата се провежда Общо събрание на сдружението на общините. Кметът на Велико Търново Даниел Панов е новият председател на УС на Националното сдружение на българските общини. Той бе избран с пълно мнозинство на Общото събрание на НСОРБ.
Кметът на Кърджали е и член на УС на сдружението като представител на Южен централен регион. Други членове на УС - представители от региона са Емил Кабаиванов, кмет на Карлово, Иво Димов на Димитровград, Мюмюн Искендер на Минерални бани, Павел Гуджеров на Раковски.
НСОРБ подготвя предложения към Закона за местните данъци и такси. До края на март трябва да се изготви методика за определяне таксите за битови отпадъци. Ще се създаде и Общински инвестиционен фонд, както и Централизиран орган за провеждане на обществени поръчки на всички общини/без свързаните с еврофондове/, е предвидено в програмата на Националното сдружение на общините.


 Прочитания: 1339 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign