Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

За трета поредна година Кърджали е домакин на офроуд фест

 01 Март 2016

За четвърти път и за трета поредна година Кърджали ще бъде домакин на голямото международно събитие „Кърджали офроуд празник” за 2016г.
Три дни, три състезания и над 500 километра състезателни трасета. Екипажи от България, Гърция, Турция, Румъния и Португалия ще застанат на старт в екстремната надпревара с автомобили, бъгита и мотоциклети. Стартът е на 4-ти март, а награждаването - на 6-ти.
Организатори на проявата са местните клубове „Крос Клуб Кърджали” и „Кинекс Рейсинг”, съвместно с троянския клуб „4х4 Адвенчър”. Съорганизатор е община Кърджали. Офроуд празникът, превърнал се в традиция за Кърджали ще се проведе под егидата на кмета на общината инж. Хасан Азис.
Над 220 състезатели са заявили участие в „Кърджали офроуд празник”. В трите дни на феста ще се проведат три паралелни състезания – за мотоциклети и АТВ; Първи кръг от националните шампионати на България; Първи кръг от "Балканската Офроуд Купа 2016" за джипове.
Предвидени са 500 километра състезателни трасета за всички категории. Голямата атракция ще бъдат затворените кръгове в центъра на града до „водното огледало” на 6-ти март. Мястото на което се събират фенове на екстремното състезание, за да наблюдават атрактивните изпълнения. В тазгодишното издание ще участват и пет жени в ендуро-надпреварата с мотоциклети и АТВ, като те ще се състезават рамо до рамо с мъжете.
Португалецът Педро Пинто, шампион на България за 2015 година в трофи шампионата, също ще застане на старта в Кърджали. Освен него тук ще пристигнат много известни офроуд-състезатели, като двукратният национален и балкански шампион Николай Гочев с бъги, гръцкият екипаж на Рулис Цекмезоглу, спечелил състезанието в трофи клас ЕКСПЕРТ през миналата година и много други.


 Прочитания: 1379 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign