Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Инж. Хасан Азис се включи в „Кърджали офроуд фест 2016“

 06 Март 2016Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис, който е любител на екстремните спортове, също се включи в „Кърджали офроуд фест 2016“. Градоначалникът участва в последния ден на състезанието на трасето край Водното огледало. Той подкара мощно АТВ и демонстрира майсторство при пилотирането.„Усещането е невероятно и си заслужава риска. Пилотирането остава най-голямата ми страст. Постоянство в тренировките и чувство на контрол над машината са важните условия при преодоляване трудния терен”, обясни инж. Хасан Азис. Кметът на Кърджали освен, че управлява всички видове автомобили, автобуси, тежкотоварни коли, има и документ за управление на кораб до 12 килотона.
В завършилото състезание „Кърджали офроуд фест 2016“ участваха състезатели от пет държави, което е признание за доброто трасе. Директорът на състезанието Тодор Христов благодари за гостоприемството на Кърджали и кмета на общината, местния офроуд клуб и стотиците фенове. Той определи пилотирането на кърджалийския кмет като перфектно, уточнявайки, че инж. Хасан Азис участва в среден клас надпревара „забавление“, а не като състезател.Заради големия интерес ръководството на община и организаторите обсъждат вариант за разширяване на трасето, за да могат любителите на високия адреналин с АТВ-та и мощни мотори да го ползват през цялата година.
От 4 до 6 март т. г. в състезанието се включиха 220 мощни машини- джипа, ATV-та и мотоциклети, а състезателите бяха от България, Гърция, Турция, Румъния и Португалия.

Още снимки
 Прочитания: 1404 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign