Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кмет и обществен посредник осигуриха дрехи за деца и възрастни в навечерието на 8 март

 08 Март 2016


Омбудсман и община Кърджали осигуриха дрехи за деца и възрастни в навечерието на Международния ден на жената -8март. По инициатива на обществения посредник Расим Муса и със съдействието на Областния съвет на Българският червен кръст бяха осигурени палта,мъжки и дамски костюми, постелъчно бельо, детски дрешки и играчки от „Хиполенд”. Със съдействието на община Кърджали и областното ръководство на БЧК те бяха разпределени между Дома за възрастни хора , Дом „Майка и дете”, на Център от семеен тип и три защитени жилища, както и между социално слаби граждани. На сектор „Управление при ОМП” за евакуации и бедствия бяха предоставени постелъчно бельо, дюшеци, възглавници, юргани.Единадесет кметства също получиха дарение. Сред тях са Болярци, Перперек, Сватбаре, Широко поле и др. Граждани също получиха дрехи.
Общественият посредник Расим Муса, зам.-кметът Елисавета Кехайова и Жана Чакърова от БЧК лично зарадваха възрастните кърджалийци в Дома за стари хора. Елисавета Кехайова поздрави дамите с настъпващия Ден на жената.Тя подчерта, че ръководството на общината и институцията Обществен посредник са готови винаги да откликнат на техните нужди и сигнали.Искаме да проявим внимание към Вас.Знаете,че уважението към възрастта и приноса ви е голямо, каза Елисавета Кехайова.
Омбудсман и заместник кмет зарадваха и децата в Център от семеен тип в района на Пазара.Те донесоха нови дрешки и играчки за децата.
Расим Муса, Елисавета Кехайова и Жана Чакърова изслушаха проблемите стоящи пред ръководствата на социалните институции в общината.

Още снимки
 Прочитания: 1507 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign