Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

С едноминутно мълчание в памет на жертвите от атентата на гара Буново започна сесията в Кърджали

 10 Март 2016

С едноминутно мълчание в памет на жертвите от атентата на гара Буново започна днешната сесия на Общинския съвет в Кърджали. Това стана по предложение на общинския съветник от БСП Божидар Стоянов. На 9 март се навършиха 31 години от взрива във влаковата композиция по линията Бургас-София. При атентата загиват петима души, сред които две деца, ранени са девет човека, припомни Стоянов.
На днешното заседание Общинският съвет избра, макар и при повторно гласуване, и двама заместник-председатели, предложени от групата на ДПС, а това са Кадир Мустафов и бившия заместник-кмет на община Кърджали Юсеин Ахмед. При предишния мандат нямаше заместник-председатели,въпреки, че правилника за работата на Общинския съвет предвижда такива длъжности.
Днес бяха сформирани и 11 постоянни комисии към разпоредителния орган, като една от тях е нова – „Постоянна комисия по финансово стабилизиране, контрол върху решенията на Общинския съвет и мониторинг на обществените и възлагателните поръчки”.
6 от комиисите се оглавяват от ДПС, три са на ГЕРБ, една на БСП и една на Реформаторския блок.
Единодушно бяха избрани и още две комисии – за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси и Наблюдателна комисия. Председател на първата е Халил Апти от ДПС, а на втората – Красимир Хаджиев от ГЕРБ.
Още три нови точки бяха гласувани в дневния ред на днешното заседание на Общинския съвет в Кърджали. Предложенията за тях бяха направени от кмета инж.Хасан Азис. Те са свързани с разрешения за: изработване на ПУП за водоснабдяване на Перперикон; даване на съгласие за два урегулирани поземлени имоти за обществено обслужване на обект до парк „Арпезос-Север” и разрешаване за изработване на Подборен устройствен план за изграждане на водопровод до парцел, находящ се в кв.”Гледка”.


 Прочитания: 1526 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign