Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Най-щастливите снимки на кърджалийци във Фейсбук

 17 Март 2016

За Международния ден на щастието 20 март Арт движение КРЪГ представя в Арт галерията 82 от най-щастливите фотографии на кърджалийци, споделени в социалната мрежа фейсбук и подбрани от младите доброволци на организацията.
20 март е обявен от ООН за Международен ден на щастието с резолюция от лятото на 2012 г. по инициатива на най-щастливата страна в света – Бутан. Химайлайското кралство е единствено в света, което прилага алтернативната мярка за национален и социален просперитет, наречена „брутен национален индекс на щастието” (GNH). Този индекс отхвърля „измерването” на щастието само с показателите за икономическо и материално благоденствие и въвежда измерители за „духовното благосъстояние на гражданите”, на които се отдава толкова значение, колкото и на материалното.
Социалните мрежи ни позволяват да споделим най-щастливите събития публично, като част от „брутния национален индекс на щастието”. С изненада ще видим в изложбата на Арт движение КРЪГ, в която са представени най-щастливите снимки на кърджалийци, споделени в интернет, че щастливите дни, преживяни от нас в Кърджали, са много повече от 1. Щастието е фундаментална човешка цел и споделянето на най-щастливите моменти е част от неговата природа. Журналисти, студенти, жители на селата, кърджалийци, живеещи в чужбина, момичета, жени, татковци, директори на училища, мениджъри на фирми, деца от селата, поети, художници, депутати и представители на общинската и областната администрация споделят с еднакво вдъхновение най-щастливите моменти от своя живот в социалната мрежа. Кметът, областният управител, Цвета Караянчева, Мустафа Ахмед, Сезгин Бекир, Милко Багдасаров, Ферди Мурад, Иван Бунков, Георги Кулов, Миро, Мухаррем Али, Сабиха Местан, Мехмед Мехмед, Елисавета Кехайова, Галина Кючюкова, Вилдан Байрямова, Екатерина Георгиева, Васил Анастасовски, Венцислав Стайков, Красимира Живанова, Недим Мустафа и куп младежи са само част от авторите на щастливи фотографии.
Изложбата се открива на 20 март (неделя) с посланието на кампанията – направи Международния ден на щастието свой личен ден за споделяне на щастие с другите и мисли щастието като енергия за един по-добър свят.

Още снимки
 Прочитания: 1836 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign