Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Специалисти и родители обсъдиха рисковете от употребата на наркотици

 22 Март 2016

Организираната от Общински съвет по наркотични вещества - Кърджали кръгла маса за родители под надслов „Малки разговори за големи теми” премина при голям интерес. Срещата се проведе в СОУ „Йордан Йовков”, гости бяха д-р Петър Бахчеджиев – началник отделение ОАИЛ в МБАЛ „д-р Ат. Дафовски” и д-р Николинка Узунова, началник отделение за лечение на зависимости в ДПБ - Кърджали. Председателят на Общински съвет по наркотични вещества Сезгин Бекир откри кръглата маса и изрази мнение, че всеки родител има важна роля в превенцията на употребата и злоупотребата с психоактивни вещества. „За да е адекватен на предизвикателствата на времето и потенциалните рискове от употреба на наркотици, родителите трябва да се информират, да повишават чувствителността си към проблемите на младите хора, както и да проявят търпение и готовност да разбират и подкрепят децата си по пътя, който ще ги превърне в зрели хора”, посочи г-н Бекир.
Участниците активно се включиха в обсъждането на един от най-сериозните проблеми на нашето съвремие, а именно употребата и злоупотребата с наркотични вещества. Всички те споделиха своята удовлетвореност от проведената кръгла маса, на която имаха възможност да говорят открито за своите страхове и притеснения, за липсата на достатъчна информация за наркотиците. Организирането на тематични кръгли маси в училищата, според участниците, е една добра инициатива, даваща възможност на родителите да натрупат знания, които да им помогнат при предпазване на децата от употребата и злоупотребата с психоактивни вещества.
Екипът на Общински съвет по наркотични вещества – Кърджали, д-р Узунова и д- р Бахчеджиев, бяха поканени да проведат такива кръгли маси и в други училища в Кърджали.


Още снимки
 Прочитания: 1277 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign