Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Стартира кампанията на ОИЦ Кърджали „Успешни заедно”

 22 Март 2016

Днес в Областният информационен център в Кърджали стартира националната инициатива на мрежата от 28 Областни информационни центрове в страната „Успешни заедно”. Кампанията ще акцентира върху основния приоритет през тази година, а той ще бъде насочен към стимулиране на развитието на малкия и среден бизнес в рамките на ОП „Иновации и конкурентноспособност”. Партньори в инициативата ще бъдат от Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия, каза на нарочна пресконференция управителят на Областния информационен център Дора Христова.
Преди тя да представи Националната кампания „Успешни заедно”, нейните цели и регионалните й проявления, началникът на отдел „Управление на проекти” в общинската администрация Надежда Цветкова съобщи и новината, че Областният информационен център - Кърджали ще продължи да съществува поне още 3 години. На 10 март е бил подписан договор по ОП”Добро управление”за изпълнението на проект „Областен информационен център Кърджали- в подкрепа на гражданите“ с продължителност до 2018 година, а тенденцията ОИЦ Кърджали да съществува до края на този програмен период - 2020 година.
В рамките на националната кампания „Успешни заедно” експертите от ОИЦ са започнали срещи с представители на малкия и средния бизнес в региона.
По думите на управителя на ОИЦ Дора Христова кампанията ще обхване двете основни групи от бизнеса - тези, които са разработвали проекти и програми, и тези, които все още не са се престрашили. Идеята е да бъдат посетени минимум 10 големи стратегически обекти и много малки обекти.
Целта на срещите е бизнесът в региона да сподели къде при кандидатстване по различните оперативни програми среща трудности, а информацията да бъде обобщена от ОИЦ, за да бъде предоставяна впоследствие адекватна помощ, обясни Дора Христова. Тя допълни, че кампанията "Успешни ЗАЕДНО" ще продължи до началото на май. Паралелно със срещите ще бъде организирана и пътуваща изложба на успешни бизнес проекти от област Кърджали.


 Прочитания: 1361 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign