Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Откриват обновената сграда на читалище "Родопски фар 1938"

 24 Март 2016

На 24 март/четвъртък/ 2016г. от 18.15ч. ще се открие обновената сграда на читалище „Родопски фар 1938" в кв."Гледка", в която репетират съставите за автентичен тракийски фолклор.Лентата ще пререже кметът на общината инж.Хасан Азис.
Ремонтът беше направен в края на миналата година. Ремонтните дейности стартираха в края на август.Това беше читалището, чиято сграда се намираше в най-лошо състояние на територията на общината. Имаше опасност от срутване на подовете в репетиционните зали , което излагаше на риск живота и здравето на читалищните дейци. В края на юли м.г. читалището беше затворено с Акт от Дирекция „Инспекция по труда" заради лоши условия на труд.
Въпреки ограничения финансов ресурс в местната хазна, общинското ръководство задели средства за неотложните дейности, касаещи конструктивното укрепване на сградата, ремонт на покрива, дренажната система и обратните води, вътрешни ремонти – подмяна на настилки,боядисване.
Самодейците от „Родопски фар 1938" са носители на редица престижни отличия. Само през 2015 г. те спечелиха голямата награда от 10-ия Национален събор „Богородична стъпка" в Стара Загора и извоюваха златен плакет и грамоти на Единадесетия национален събор на българското народно творчество „Копривщица 2015".


 Прочитания: 1158 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign