Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Гвардейците на Езиковата дефилират в зала „Арена Армеец”, наред с гвардейци от Италия и Гърция

 22 Април 2016

Във връзка с Деня на храбростта и празника на Българската армия-6 май-Гергьовден, Националната гвардейска част организира за пореден път музикален парад в зала „Арена Армеец" с участието на гвардейски части и военни духови оркестри от Европа и света.Парадът се провежда под патронажа на президента на Република България и министъра на отбраната.
За първи път в своята история, наред с гвардейските части и военни духови оркестри от Италия, Румъния, Гърция, Шотландия, САЩ и др., е поканен за участие и Първи ученически гвардейски отряд при ГПЧЕ „Хр.Ботев" - Кърджали. Екип офицери от Националната гвардейска част посети Кърджали и се запозна с изпълненията на младите гвардейци, които показаха цялата си програма. За участието в зала „Арена Армеец" трябваше да бъдат избрани две изпълнения. При много добра дисциплина и организация Първи ученически гвардейски отряд се справи отлично и с изпълненията си впечатли офицерите. С оригиналната си хореография и атрактивни танци младите гвардейци ще бъдат част от най-големия военен музикален парад за годината.Той ще започне на 5 май от 19,00 часа в зала „Арена Армеец"Българска национална телевизия ще заснеме целия спектакъл и ще излъчи на следващия ден -Празника на българската армия.
След участията си в Народния театър „Иван Вазов" преди две години и в зала 1 на НДК миналата година Първи ученически гвардейски отряд се изкачи с още едно стъпало нагоре.Това се случва благодарение на кмета на Кърджали инж.Хасан Азис и вицепрезидента на Р България Маргарита Попова.Участието е спонсорирано от баронеса Денислава Ангелова.Това е едно голямо признание за огромния труд, който полагат момчетата и момичетата от отряда, както и техните ръководители- Димитър и Елена Кондикови.Заслугата е и на директора на ГПЧЕ"Хр.Ботев" Йорданка Чавдарова.
Входът за спектакъла ще бъде свободен, въпреки огромния интерес, който предизвиква. Много родители, роднини, близки и приятели, както и бивши участници в гвардейския отряд проявиха желание и ще гледат на живо целия парад и ще подкрепят гвардейците ни.

Още снимки
 Прочитания: 2436 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign