Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

В конкурс за съвременни танци участват деца от Кърджали

 22 Април 2016

В конкурс за съвременни танци участват деца от Кърджали

Над 20 групи ще представят своето танцово изкуство в организирания от Община Кърджали общински конкурс за съвременни танци „Децата на Кърджали танцуват ”.
Конкурсът се провежда за трета поредна година и ще бъде открит утре от 10,00 часа в залата на Дома на културата. Той има за цел да открие и подкрепи даровитите деца в областта на танцовото изкуство, да даде шанс за творческа изява на значителен брой деца и младежи и да разшири възможностите за нови контакти на формациите и групите.
Всички участници ще бъдат оценявани от тричленно жури с председател хореографът Огнян Камишев. Танцьорите ще се състезават в една жанрова категория –съвременни танци, включващи изпълнения на джаз танц, модерeн танц , нео класика, танцово шоу и др. без народни и стрийт танци. Всяка група може да участва с максимум до 2 танца, като времетраенето на всеки танц да не надвишава 4 минути.
Участниците в надпреварата ще мерят танцовите си умения в четири възрастови групи- до 7 години, от 8 до 11 години, от 12 до 15 години и от 16 до 19 години.


 Прочитания: 1395 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign