Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Конференция за подпомагане на малкия и среден бизнес през 2016 година се проведе в Кърджали

 28 Април 2016

Днес в Кърджали се проведе конференция на тема „Подпомагане на малкия и среден бизнес през 2016 година". Тя се организира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия и Областния информационен център /ОИЦ/, а в нея участват представители на Търговската камара, Кърджалийската търговско-промишлена палата, бизнесмени, областната администрация, община Кърджали.
Събитието е част от Националната кампания „Успешни ЗАЕДНО“ на Мрежата от 28 информационни центъра в България за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове.
Конференцията бе открита от заместник-областния управител Селвие Ахмед. Тя изрази убеденост ,че разяснителната кампания на агенцията ще направи местните фирми по-гъвкави и конкуронтноспособни. Областна администрация стои категорично зад развитието на малкия и среден бизнес и се надяваме на повече такива срещи, подчерта Силвие Ахмед.
Зам.-кметът на Кърджали Иван Велев подчерта, че благодарение на малкия и среден бизнес може да се спре миграцията от региона. Затова политика на общината е да съкщращава процедурите по издаване на разрешения на предприемачите, каза Велев. По думите му с отварянето на ГКПП „Маказа-Нимфея“ Кърджали се е превърнал в стратегическа точка за бизнеса, а проектът „Индустриална зона-Юг“, който се нуждае от държавно финансиране за инфраструктурата, е ключов за бизнеса и инвестициите. Затова заместник-кметът Иван Велев апелира за съдействие от страна на Агенцията за насърчаване на малкия и среден бизнес.
Нейният заместник-директор Никола Стоянов презентира дейностите й, новите мерки в подкрепа намирането на външни пазари и партньори за българския бизнес, кандидатстването с проекти по Националния иновационен фонд и възможностите за финансиране на проекти на бизнеса от Европейските структурни и инвестиционни фондове през 2016 г. „Младите хора в страната не подхващат бизнес, а се насочват към административни длъжности с щатна заплата.Това обяснява и сравнително ниския интерес към дейността на Агенцията за насърчаване на малкия и средния бизнес. Едва 10 на сто от фирмите познават дейността й”, посочи в изказването си пред бизнеса в Кърджали Стоянов.
Той посочи,че визитата му е част от голяма програма, състояща се от четири модула. Първият модул е на тема „Подпомагане на малкия и среден бизнес през 2016 г.“. Във втория модул ще запознаем младите хора - ученици и студенти с особеностите на предприемачеството. В третия модул сме заложили лекции за дигиталния маркетинг и указания как да се представим на панаир, посочи още Стоянов.Целта ни е да насърчим създаването на малки и средни предприятия,тъй като по показател на глава от населението изоставаме от останалите европейски страни , подчерта още заместник-директорът на Изпълнителната агенцията за насърчаване на малкия и среден бизнес.

Още снимки
 Прочитания: 1167 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign