Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

С военни маршове, цветя и венци Кърджали чества 6 май - Деня на храбростта и Българската армия

 06 Май 2016


Много кърджалийци се включиха в общоградското честване на 6 май - Деня на храбростта и Българската армия.
В ритуала пред Паметника на освободителите в Градската градина участваха народният представител Цвета Караянчева, областният управител Илия Илиев, секретарят на община Кърджали Сезгин Бекир, зам.- министърът на финансите Фейзи Бекир, заместник - началникът на Областния военен отдел майор Златко Белев, ветерани от войните, офицери и сержанти от запаса и резерва, представители на Военния клуб, на политически партии, граждански организации.
Пред Паметника на освободителите в Градската градина бяха поднесени венци и цветя в знак на признателност към хилядите български воини, загинали на бойните полета за свободата и независимостта на България.
„Днешният ден е ден българските победи и националната саможертва. Ден, в който се прекланяме пред нашите предци, загинали за Отечеството ни. Нашата славна армия е символ на българската държавност.Затова заставаме зад върховенството на закона, а не на интересите, не бива да бъдем отклонени от пътя на европейското развитие и от националния идеал, завещан ни от Левски”, каза в словото си заместник-началникът на Областния военен отдел в Кърджали майор Златко Белев.Той припомни ролята на българската армия за отстояване независимостта на България, както и ролята й в днешни дни.„Днес имаме нужда от нова доза модерен патриотизъм като контрапункт на крайния национализъм. Без правила няма мир, нека конфликтите да се решават с аргументи, а не с оръжие. Мирът е върховенство на закона”, подчерта още майор Белев.
В честването на Гергьовден и 6 май -Деня на храбростта и Българската армия в Кърджали участва и градският духов оркестър, който изпълни познати военни маршове, повдигали духа на българските бойци.

Още снимки
 Прочитания: 1538 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign