Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Инж. Хасан Азис получи приза "Кмет на месец март” на тема „Съхранение на патриотичния дух”

 09 Май 2016

На официална церемония в община Кърджали изпълнителният директор на "Бранд Медия България" Боян Томов и Петя Раева, бивш депутат и Бизнес дама на 2015, връчиха приза "Кмет на месец март" на кмета инж. Хасан Азис. Градоначалникът спечели надпреварата на тема „Съхранение на патриотичния дух”, поводът–честването на националния празник 3 март при общините с население над 50 000 души.„В тези трудни времена е много важно да знаем откъде сме тръгнали и да не забравяме нашите будители. Тази награда е своебразна оценка на работата на целия екип на градоначалника на Кърджали и на всичките жители. В тези времена националните празници ни повдигат духа и ни карат да сме горди, че живеем в страна с над 1300 - годишна история”, заяви изпълнителният директор на "Бранд Медия България" Боян Томов и връчи на г-н Азис концепцията за новата инициатива ”Кмет на Европа”.
Той пожела успех на инж. Хасан Азис в надпреварата за "Кмет на годината", която ще излъчи победител за 2016 г. измежду всички наградени с приза "Кмет на месеца” „Приветствам инициативата за избор на „Кмет на месеца”. Гласуването в Портала на българските общини става все по–популярно. Там изборът се основава изключително на гласовете на хората. Жителите на община Кърджали са оценили, че кметът на вашия красив град е човекът, който запазва патриотичния дух. Кърджали наистина стана символ на съхранение на патриотизма, защото тук има едно добро съжителство на хора от различни етноси и религии”, каза Петя Раева и допълни, че неслучайно е избрана датата 9 май - Деня на Европа за връчване на приза. Тя пожела на градоначалника на Кърджали достойно представяне и в най- новата инициатива на Кмета. бг. „Кмет на Европа”. По думите на Боян Томов градът и общината са сред водещите в страната по усвояване на европейски средства и реализирани проекти, което променя облика на Кърджали. В тази връзка той посочи новия парк ”Арпезос –Север”, "Пазара на производителите”, Водния цикъл, санираните училищни сгради и детски градини, социализацията на археологическия комплекс Перперикон.
"Приемам наградата с голямо удоволствие, но тя е награда преди всичко за жителите на град Кърджали, заради патриотичния дух, с който те живеят", допълни инж.Хасан Азис. Градоначалникът благодари на всички кърджалийци, кметовете на кметства в общината, заради всичко, което те правят за съхранение на патриотизма и конкретно за участието им в организацията и честванията на 3 март и всички празници.
„Тази награда е важна и много ценна, защото страната ни се нуждае от запазване на най – важното, върху което се крепи нашето развитие, нашата гордост и нашето самочувствие, а именно съхранение на патриотичния дух”, каза при получаване на приза кметът на Кърджали инж. Хасан Азис. Той подчерта, че за съхранението на патриотичен дух носи отговорност всеки, независимо от институционалната позиция, която заема. Градоначалникът припомни, че честването на 3 март от години събира хиляди кърджалийци и гости на града, и се превръща в празник, в който участват възпитаници от всички учебни заведения от общината, учениците-гвардейци, училищни и читалищни състави, празник, който кърджалийци и хората от страната свързват и с традиционното кафе на кмета, попа и даскала.

Това е поредното отличие на кмета на Кърджали инж. Хасан Азис от Портала на българските общини. През 2015 г. г-н Азис стана носител на приза за „Кмет на месец март” за успешно справяне с проблемите, възникнали в общината след снежното бедствие. Градоначалникът получи и национална награда от конкурса „Кмет на годината", организиран от Портала на българските общини Kmeta.bg. в категория „Пълноценна жизнената среда” през 2015г. за повишаване качеството на живот и потенциалните възможности за развитие на Кърджали.


Още снимки
 Прочитания: 1216 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign