Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Омбудсманът Мая Манолова отличи с приз „Добро сърце“ инж.Хасан Азис

 11 Май 2016

Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис получи приз „Добро сърце“ от омбудсмана на РБългария Мая Манолова за подкрепата си за Националната кампания „Великден за всички”. Отличията бяха връчени на тържествена церемония днес, 11 май 2016 г., от 17.00 часа в Централен военен клуб в град София. Националният омбудсман Мая Манолова награди всички партньори и дарители, подкрепили Националната кампания „Великден за всеки“ – „Дари празник за баба и дядо“. Призът за щедрост се нарича "Добро сърце", а символът му е статуетка в тази форма. "За мен бе чест да помогна на възрастни хора, надявам се да сме ги накарали да се чувстват по-добре по празниците. Тази кампания освен, че ни даде възможност да засвидетелстваме внимание към нашите родители, даде възможност самите ние да се почувстваме отговорни, показа ни, че винаги обществеността и бизнесът в Кърджали са готови да подкрепят едно благородно дело”, каза инж. Хасан Азис при получаване на плакета от омбудсмана на България Мая Манолова.
Кметът на Кърджали сподели, че в рамките само на един ден е събрана сумата от 25 хил.лв. от местния бизнес и обществеността на Кърджали. Раздадени са ваучера по 20 лв. на 1 100 възрастни хора от общината като предварително списъците са били изготвени от Пенсионерските клубове.
На церемонията с почетни статуетки, плакети и медали бяха наградени шестима кметове, също министри, бизнесмени, медии, ръководители на обществени, частни и работодателски организации, граждани, доброволци и много съмишленици на благородната инициативата, която се реализира под патронажа на омбудсмана.
Националната кампания „Великден за всеки“ – „Дари празник за баба и дядо” са събрани над 1 млн. лв. за по-малко от месец. 650 000 лв от тях са под формата на парични средства и 350 000 - в хранителни продукти. край Тази година лица на кампанията бяха певицата Николина Чакърдъкова, рапърът Криско, водещият Румен Луканов, треньорът Тити Папазов и др. Като водещи на събитието се изявиха актьорите Тончо Токмакчиев и Деси Бакърджиева, които също са лица на инициативата.


Още снимки
 Прочитания: 1164 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign