Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Заключителен бизнес форум в кампанията „Успешни заедно” проведе ОИЦ Кърджали

 12 Май 2016

Заключителен бизнес форум на Националната кампания „Успешни заедно – Европейски възможности за бизнеса” по Оперативна програма „Добро управление” на ЕС се проведе днес в Кърджали в малката зала на ресторант „Парадайс”. Кампанията се организира по инициатива на мрежата от 27-те Областни информационни центрове в страната, в това число и Областния информационен център в Кърджали.
Участници в бизнес-форума бяха представители на местния и регионален бизнес, а основен лектор – Надежда Цветкова – началник на отдел „Управление на проекти” към общинската администрация в Кърджали.
В своя презентация пред участниците тя представи новите оперативни програми на ЕС за програмния период 2014-2020 година, а те са „Транспорт и транспортна инфраструктура”, „Околна среда”, „Региони в растеж”, „Иновации и конкурентноспособност”, „Развитие на човешките ресурси”, „Наука и образование за интелигентен растеж”, „Добро управление”, Програма за развитие на селските райони и Програма за морско дело и рибарство.
Надежда Цветкова акцентира върху възможностите на местния бизнес за включването му в тези програми, като изрично подчерта, че пълна информация за възможностите на оперативните програми може да се получи в ОИЦ-Кърджали. В отделна презентация тя представи и ОП „Иновации и конкурентноспособност”.
В последвалата дискусия, бизнесменът Сабахатин Гьокче, реализирал проект по Оперативните програми от стария програмен период на ЕС, изрази удовлетвореност от постигнатото и постигнатите добри резултати след реализирането на проекта.
По време на дискусията бе зададен и въпроса за финансирането при кандидатстване по оперативните програми и реализирането на съответните проекти. Коментар и повече информация в отговор по него направи управителят на ОИЦ-Кърджали Дора Христова. По думите й бизнесмените трябва да са упорити в кандидатстването с проекти по оперативните програми, а пълна информация и помощ за това могат да получат от ОИЦ-Кърджали.

Още снимки
 Прочитания: 1167 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign