Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Благотворителен детски празник „Моето семейство”

 13 Май 2016

По случай 15 май - Международния ден на семейството Асоциация „Докосни дъгата”, Община Кърджали, Обединен детски комплекс със съдействието на сайта КМЕТА.BG, организират Благотворителен детски празник „Моето семейство”. Празникът ще се проведе на 15.05.2016 г. /неделя/ от 11.00 ч. в парк „Арпезос – север”. Гости на празника ще бъдат Петя Раева – председател на Асоциация „Докосни дъгата”, Денислава Ангелова, Боян Томов – управител на сайта КМЕТА.BG и инж.Хасан Азис – кмет на Община Кърджали. Една от дейностите на асоциацията „Докосни дъгата” е събиране на средства за закупуване на инсулинови помпи за деца, страдащи от диабет. За това и благотворителната инициатива на детския празник е насочена към дете болно от диабет.
Всички деца и техните родители, присъстващи на Благотворителния детски празник, ще имат възможност да гледат празничната програма и да участват в забавните центрове: „Семеен портрет”, „Семейна работилница”, „Семейно рисуване” и „Семейно здраве”.
На празника ще бъдат наградени и победителите в Националния конкурс за фотография „Светът на семейството”. В Конкурса участват 75 фотографии от страната. Ще бъдат връчени І, ІІ, ІІІ място и поощрителни награди в две възрастови групи. Наградите са осигурени от Асоциация „Докосни дъгата”
На 14 май /събота/ от 11.00 до 14.00 ч. в ОДК ще се проведе Благотворителна разпродажба на детски рисунки и стъклопис на Школата по изобразително изкуство към ОДК с ръководител Севинч Еминова. На разпродажбата ще участват 20 рисунки и 7 стъклописа. До момента има откупени 6 рисунки – от областния управител, кмета на община Кърджали, фирма „Коко” ООД, д-р Йорданова и Юлияна Марева. Всеки който желае да откупи рисунка и да се включи в благотворителната кампания да заповяда на 14 май от 11 ч. в ОДК.
Всички събрани средства от Благотворителната разпродажба на 14 май и Благотворителния детски празник на 15 май ще бъдат предоставени за закупуване на инсулинова помпа за най-малкото дете от Кърджали, страдащо от диабет – 6- годишния Мартин. Ако събраните средства не са достатъчни, асоциацията „Докосни дъгата” ще предостави остатъка от необходимата сума.
 Прочитания: 2141 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign