Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Инж. Хасан Азис поздрави учениците и учителите от СОУ „Отец Паисий”

 24 Май 2016


Кметът инж.Хасан Азис присъства на тържеството по случай Деня на българската просвета и култура и славянската писменост в най–старото училище в Източните Родопи-СОУ "Отец Паисий". Празникът започна с много цветя, усмивки и настроение.
24 май е общобългарският празник, той е ден на светлината и надеждата, нашият единствен и уникален празник на буквите, който успява да ни събере, да накара сърцата ни да туптят по младежки. 24 май е и ден на младостта, на оптимизма и на българския дух.Тези думи прозвучаха в приветствията на директора на учебното заведение Златко Атанасов и на кмета инж. Хасан Азис. Двамата поздравиха учениците и учителите за успехите през отминалата учебна година и пожелаха те да се множат.„На добър час”, да не спира желанието да се учат, да помнят родното училище, да се реализират пълноценно в живота и да следват мечтите си, бе пожеланието към абитуриентити от „Випуск 2016” .
За постижения в различни олимпиади, конкурси, състезания бяха наградени както възпитаници на учебното заведение, така и техни преподаватели.
СОУ „Отец Паисий” Кърджали има над 100-годишна история, негови възпитаници са изявени специалисти в различни сфери на икономиката, образованието, здравеопазването, културата и спорта в Кърджали и цялата област.


 Прочитания: 1186 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign