Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Представят резултатите от проект „Динамична природа на междуетническите нагласи в България: социалнопсихологическа перспектива”

 31 Май 2016

Резултатите от проект „Динамична природа на междуетническите нагласи в България: социалнопсихологическа перспектива”, финансиран от Швейцарска фондация за научни изследвания (SNSF) и съфинансиран от Министерство на образованието, ще бъде представен в Кърджали.
Срещата с екипа на проекта, който се координира от Университета в Лозана, Швейцария, представляван от д-р Ева Грийн и се осъществява в партньорство с Института за изследване на населението и човека – Българска академия на науките, ще се състои на 01. 06. 2016 г. от 15.30 часа в зала № 5 – Бизнесинкубатор, гр. Кърджали.
Домакини на срещата са Община Кърджали и Института за изследване на населението и човека.
Общата цел на проекта е да задълбочи разбирането на социалнопсихологическите процеси в основата на междуетническите нагласи и предразсъдъци, както на българското етническо мнозинство, така и на двете най-големи етнически малцинства в страната – турци и роми, в три общини с различно съотношение на етносите – Кърджали, Монтана и Стара Загора.


 Прочитания: 1246 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign