МЕНЮ
НОВИНИ
УСЛУГИ
ЕЛЕКТРОННИ УСЛУГИ
ФОРМУЛЯРИ
НОРМАТИВНИ ДОКУМЕНТИ
ПУБЛИЧНИ РЕГИСТРИ
ПЛАНОВЕ И ПРОГРАМИ
СТРАТЕГИИ
ОТЧЕТИ
БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ
ЗЕМЕДЕЛИЕ
ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА
Декларации за конфликт
      на интереси

Бюлетини на Община
      Кърджали

Културен календар 2017
Спортен календар 2017
Телефонен указател
Работно време
Банкови сметки
Побратимени градове
Полезни връзки
6600, гр. Кърджали,
бул. "България", №41
Община Кърджали

Горещ телефон:
(0361) 6-73-19
кмет: (0361) 6-73-02
факс: (0361) 6-29-68
municipality@kardjali.bg
mayor@kardjali.bg

Общински съвет телефони:
(0361)6-74-01
(0361)6-74-02
факс: (0361) 6-15-39
obstinski_savet_kj@mail.bg


Page Rank
eXTReMe Tracker
Посл. актуализация:
17 Януари 2018
Site ver. 3.0


  НОВИНИ

[07 Юни 2016]

„Майстора” чества тържествено своя 35-годишен юбилей


[Още снимки]

С концерт и ретроспективна СОУ ”Владимир Димитров–Майстора” Кърджали отбеляза своя 35–годишен юбилей. Много ученици, преподаватели, родители и граждани разгледаха експозицията, подредена във фоайето на Дома на културата. „35- годишната история на нашето училище е съчетание от автентичност, традиции и новаторство, но най – ценното богатство е самобитният талант на нашите деца, уникалната смесица от музика и изкуство”, каза директорът на учебното заведения Ангел Спасов.Той припомни, че идеята училището да има специализирани паралелки по изобразително изкуство и музика е на кърджалийския художник Хари Атанасов и на музикалния педагог Снежана Полихронова. „От „Майстора” излязоха талантливи млади творци като Христо Габеров и Недим Мустафа, с които Кърджали се гордее”, сподели Хари Атанасов и пожела успехите да се увеличават. Той подари на школото от името на галерия „Дар” картина на Пенка Атанасова. Учениците и учителите получиха поздравителни адреси от кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис, областния управител Илия Илиев и началника на РИО Гроздан Колев, както и от много училища в Кърджали и областта.
Продължилият почти два часа концерт откри младият гайдар Ради Митрев. На сцената на Дома на културата се изявиха талантливите ученици на „Майстора”. Публиката аплодира седмокласниците Арзу и Шенер и техните изпълнения на китара, изпълненията на малките пианисти, както и вокалните умения на Дани, Камелия, Вероника и Биляна. Специален поздрав по случай юбилея отправиха бившите възпитаници на учебното заведения Яница Тунтова /пиано /, Вера Бурмова /”Аве Мария”/, Филип Синапов / „Росни ми, росни …/. Гости на празника бяха много бивши възпитаници и преподаватели. Концертът завърши с изпълнение на химна на училището и „На многая лета”.
СОУ „Владимир Димитров–Майстора” е единственото учебно заведение в Източните Родопи със специализирани паралелки по музика и изобразително изкуство. Много от завършилите преди години ученици днес са изявени художници, инструменталисти и изпълнители. Учебното заведение разполага с добра материално–техническа база –специализирани кабинети, зали, ателиета.Училищната галерия „1300 години България” притежава творби както на големи български майстори, така и произведения на местни автори.Новината е посетена: 456 пъти

ТЪРСЕНЕ

kardjali.bg

ИЗБОРИ

АНКЕТИ


[ Резултати ]

ФОТОГАЛЕРИЯ

Оперативна програма Околна среда 2007-2013г.

Проект „Интегриран воден проект за Кърджали: изграждане на ПСОВ и довеждащ колектор, разширение и реконструкция на водоснабдителната и канализационна мрежа”


Плащане на данъци


Пази гората от пожари


 
© 2004-2018, Municipality of Kardjali. All Rights Reserved. Web design
 
Хотел Главатарски хан Онлайн магазин за дрехи AJ Fashion - дамски,мъжки и детски дрехи