МЕНЮ
НОВИНИ
УСЛУГИ
ЕЛЕКТРОННИ УСЛУГИ
ФОРМУЛЯРИ
НОРМАТИВНИ ДОКУМЕНТИ
ПУБЛИЧНИ РЕГИСТРИ
ПЛАНОВЕ И ПРОГРАМИ
СТРАТЕГИИ
ОТЧЕТИ
БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ
ЗЕМЕДЕЛИЕ
ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА
Декларации за конфликт
      на интереси

Бюлетини на Община
      Кърджали

Културен календар 2017
Спортен календар 2017
Телефонен указател
Работно време
Банкови сметки
Побратимени градове
Полезни връзки
6600, гр. Кърджали,
бул. "България", №41
Община Кърджали

Горещ телефон:
(0361) 6-73-19
кмет: (0361) 6-73-02
факс: (0361) 6-29-68
municipality@kardjali.bg
mayor@kardjali.bg

Общински съвет телефони:
(0361)6-74-01
(0361)6-74-02
факс: (0361) 6-15-39
obstinski_savet_kj@mail.bg


Page Rank
eXTReMe Tracker
Посл. актуализация:
17 Януари 2018
Site ver. 3.0


  НОВИНИ

[21 Юни 2016]

Работна група обходи 15 рискови за движението зони в Кърджали, предлага мерки за обезопасяването им


[Още снимки]

Днес междуведомствена работна група, свикана със заповед на кмета инж. Хасан Азис, направи оглед на 15 невралгични зони по отношение на безопасността на движението в Кърджали. Тя бе председателствана от заместник-кмета Иван Велев, а в състава й са представители на общинската администрация, ОПУ, КАТ-„Пътна полиция”, ДАИ, Сдружението на автомобилните инструктори, местните медии. Решението за създаване на работната група бе взето на разширено заседание на Постоянната общинска комисия по безопасността на движението, проведено на 8 юни.
На базата на днешния оглед работната група ще изготви доклад за ситуационната обстановка в кризисните зони и ще предложи конкретни мерки за обезопасяването и подобряването на безопасността на движението в тях. Докладът ще бъде предоставен на Постоянната общинска комисия по безопасност на движението, която от своя страна ще вземе решение за превеждане на препоръчаните мерки в действие.
От една страна в изпълнението им ще се включи ОПУ в частта на зоните по републиканските пътища, преминаващи през града. От друга – след избор на фирма изпълнител, за което има обявена обществена поръчка, мерките за общинските улици ще започнат да се изпълняват, като крайния срок за това е началото на новата учебна година.
„Днешният оглед на междуведомствената работна група беше абсолютно необходим в прагматичен аспект, защото само по този начин, оглеждайки на место невралгичните точки на движението в Кърджали, могат да се вземат адекватни и обосновани решения”, коментира заместник-кметът Иван Велев по време на огледа на обектите.
Работната група обходи общо 15 рискови зони с висока концентрация на пътно транспортни произшествия, разположени по бул. "Беломорски", ул. „1 май”, „8 март” – част от републикнската пътна мрежа, бул. „Христо Ботев” в кв. „Възрожденци”, ул. „Сан стефано”, и пресичащи ги малки улици.
Основен акцент в огледа бяха зоните около учебните заведения ГПЧЕ „Христо Ботев”, СОУ „П.Р. Славейков”, СОУ „Отец Паисий” и СОУ „Йордан Йовков”.
За зоната до Езиковата гимназия по бул. „Беломорски” Работната група предлага на 20 метра от пешеходните пътеки да бъдат поставени легнали полицаи или да бъде повдигната цялата зона между двете пешеходни пътеки, като се изместят отводнителните шахти, които се намират в нея.
На кръстовището до СОУ „Йордан Йовков” да бъде повдигната едната от пешеходните пътеки по ул. „Булаир”, а същото да се направи с част от пешеходните пътеки по посока на движението по ул. „Сан Стефано” до СОУ „Отец Паисий”, предлагат членовете на работната група. За пешеходната пътека до СОУ „П.Р. Славейков” се взе решение тя да бъде осветена и да бъде оцветена с червена боя с бели ивици. Последните две мерки се предлага да бъда приложени за всички пешеходни пътеки, обект на днешния оглед на междуведомствената работната група.
Тя ще направи и предложение за нова пешеходна пътека по ул. „8 март” в кв. „Веселчане” в района на ПГИ „Алеко Константинов”.
Повдигане на пешеходни пътеки, на цели кръстовища или напречни неравности, ще бъдат направени още на кръстовището до Филиала на Пловдивския университет, до Съдебната палата, където ще бъде изградено „пешеходно островче” по ул. „Капитан Петко Войвода”, на кръстовището между ул. „Стадионска” и бул. „Беломорски”, на същия булевард до магазин „Лидъл”, на кръстовищата по ул. „1 май” с улиците „Синчец” и „Мургаш”, по бул. „Христо Ботев” до магазин „Зорница” и до 62 блок. Ще бъде предложено още да бъдат възстановени ограничителните парапети по бул. „Тракия”.

Новината е посетена: 396 пъти

ТЪРСЕНЕ

kardjali.bg

ИЗБОРИ

АНКЕТИ


[ Резултати ]

ФОТОГАЛЕРИЯ

Оперативна програма Околна среда 2007-2013г.

Проект „Интегриран воден проект за Кърджали: изграждане на ПСОВ и довеждащ колектор, разширение и реконструкция на водоснабдителната и канализационна мрежа”


Плащане на данъци


Пази гората от пожари


 
© 2004-2018, Municipality of Kardjali. All Rights Reserved. Web design
 
Хотел Главатарски хан Онлайн магазин за дрехи AJ Fashion - дамски,мъжки и детски дрехи