Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

"С български дух в Обединена Европа"- с това послание Кърджали приветства влизането ни в ЕС

 01 Януари 2007

Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис и областният управител инж. Ангел Коджаманов издигнаха пред Паметника на Освободителите националния флаг на България и флага на Европейския съюз под звуците на “Мила Родино “ и "Ода на радостта". Това стана на специална тържествена церемония в първия ден на 2007 годинав градската градина. След това кметът и областният управител откриха паметна плоча с послание към бъдещите поколения. Плочата е монтирана върху необработен гранитен къс. Върху нея е изписано на български и английски език “С български дух в Обединена Европа”. Идеята за надписа е на средношколци от Кърджали.
“През последните 15 години Кърджали показа не само на Европа, но и на света как трябва да живеят хората. Различието в Кърджали се превърна в наш капитал. Различните хора, които живеят тук - хриситяни и мюсюлмани – са доказали, че могат да живеят заедно през вековете и в дух на толерантност. Нещото, с което ние правим
нашите крачки в ЕС, нещото , което ние показваме на Европа е нашата етническа толерантност. Това е нашата гордост, че сме граждани на България , нашият стремеж да живеем по-добре в един уреден свят.” В приветственото си слово по време на церемонията кметът акцентира, че 2007 година е особено важна за Кърджали и общината. Предстои да бъдат продължени и завършени няколко важни обекта – новия пазар на производителите, парковете “Арпезос” юг и север и др. Желанието на цялото ръковдство на община Кърджали е да се привличат повече инвестиции и оживи икономиката в региона, за да се повиши стандарта на живот тук.
С приветствени думи към присъстващите се обърна и областният управител инж. Ангел Коджаманов.

Още снимки
 Прочитания: 1575 пъти


2018-2020 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign