Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Лято в библиотеката

 03 Август 2016


Занимания за децата през лятната ваканция организира библиотеката на читалище „Родопски фар 1938” Кърджали. „Най – чести посетители са обитателите на ЦНСТ ”Усмивка”, деца от училище „В. Левски” в кв. Гледка, идват и тийнеджъри от Опълченци и от други градове, които са на гости при баба и дядо”, споделя читалищният секретар Здравка Димитрова. Освен компютрите, на разположение на децата са и книгите от богатия фонд, който наброява близо 13 хил.тома. По желание на по – малките посетители се организират и прожекции на детски анимационни филмчета.„Децата могат и да рисуват, най – активните се включиха в конкурса „Светът на Родопите” и сега очакват резултатите”, уточнява Димитрова. Библиотеката се посещава и от по –възрастни читатели, които се отбиват, за да прочетат местната преса. От години доброволец в библиотеката е Стоян Буюклиев, ученик в ПГСАГ „Лубор Байер”Стара Загора. Момчето прекарва част от ваканцията си в Кърджали и е чест посетител в НЧ „Родопски фар 1938”. Неговата презентация за Вселената е посрещната с голям интерес.
Художествените фолклорни състави към читалището в момента не репетират активно, но в края на август и началото на септември им предстоят поредни изяви. На 28 и 29 август ще участват в Националния фестивал „Богородична стъпка” в Старозагорски минерални бани, после следва „Орфей пее с морето” в Приморско,а в първите дни на септември е фестивалът в Неделино.
На 15 август по случай храмовия празник на църквата " Св.Успение Богородично" читалищни състави ще участват в традиционния за кв. Гледка събор.
През март т. г. бе открита обновената сграда на читалище "Родопски фар 1938" в кв. Гледка, което има близо 80-годишна история. Въпреки ограничения финансов ресурс в местната хазна, общинското ръководство задели средства за неотложните ремонтни дейности на репетиционните зали и читалнята.

Още снимки
 Прочитания: 1768 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign