Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджали почете 131 години от Съединението на България

 06 Септември 2016

Независимо от волята на Великите сили и независимо несправедливия Берлински договор, днес честваме 131 години от Съединението на България – едно изцяло българско дело. Това заяви в словото си пред стотици кърджалийци в Градската градина на Кърджали заместник-кметът Иван Велев.
От името на кмета на Кърджали инж. Хасан Азис, народните представители, държани институции, партии и обществени организации бяха положени венци и цветя на Паметника на освободителите в знак на признателност към всички отдали живота си за освобождението и обединението на България.
„Съединението и чисто българско завоевание, без външни подбудители и защитници. Това е първата категорична заявка за самостоятелно, равноправно участие на българите в модерната история на Европа. В него се осъществи невиждано единение на цялата българска нацияказа още в словото си заместник-кмета Иван Велев.
На церемонията през Паметника на освободителите в Кърджали присъстваха народните представители Цвета Караянчева, областният управител Илия Илиев, заместник - директорът на ОД на МВР, секретарят на община Кърджали Сезгин Бекир, заместник-председателя на Общинския съвет Юсеин Ахмед, представители и ръководители на държавни институции и обществени организации.

Още снимки
 Прочитания: 1361 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign