Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

На втория ден от Курбан Байрама село Бойно възроди селищния си празник

 13 Септември 2016

След няколкогодишно прекъсване днес традиционния селищен празник в кърджалийското село Бойно, който се провежда на втория ден от мюсюлманския празник Курбан Байрам, се възроди. Стотици се събраха пред сградата на ОУ „Христо Ботев”, където инструменталните състави „Приятели” и „Орфей” повдигаха градуса на настроението със своите изпълнения. Сред гостите бяха и бойновчани, дошли от различни краища на света за Курбан Байрама – от Истанбул, Бурса, Германия.
Цялото общинско ръководство – кметът инж. Хасан Азис, заместниците му Елисавета Кехайова и Иван Велев и секретарят на общината Сезгин Бекир, уважиха селищния празник. Тук бяха и народният представител Айхан Етем, заместник-председателят на Общинския съвет Кадир Мустафов, общински съветници от съседни общини. Всички те бяха посрещнати от кмета на селото Айдън Керим и общинския съветник Мюрсел Халил.
Кметът инж. Хасан Азис поздрави всички, дошли на селищния празник на Бойно, а по повод мюсюлманския празник Курбан Байрам им пожела здраве, мир и благополучие. „Селищните празници се утвърдиха през последните няколко години и би ми се искало във всяко населено място да има такъв празник. Радвам се, че село Бойно не прави изключение. Защото селищният празник е мястото, където хората се събират и са заедно не само от региона, но и от целия свят. Тук виждаме много хора от Европа, от Турция. Селищният празник ни дава възможност да поддържаме жива връзката между хората, да не се къса тя с родния край”, каза кметът инж. Хасан Азис.
В рамките на програмата на селищния празник на село Бойно се проведе и футболен турнир на малки вратички, в който участие взеха 5 отбора от самото село, околните населени места и село Енчец.
А в късните часове на селищния празник на село Бойно се очаква публиката да бъде взривена от поп-фолк изпълнителя Ерик.

Още снимки
 Прочитания: 1705 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign