Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Двама са тазгодишните носители на наградата „За гражданска доблест”

 21 Септември 2016

На официална церемония снощи, ден преди Деня на независимостта на България, общественият посредник на община Кърджали Расим Муса връчи тазгодишните награди „За гражданска доблест”. С тях бяха удостоени директорът на Областния съвет на БЧК Жана Чакърова-Шукерска и дванадесетокласничката от СУ”Владимир Димитров-Майстора” Шенай Сюлейман, притекла се на помощ на пилота от падналия на 9 септември стопански хеликоптер край село Черна скала. При връчването на наградите, в залата на Бизнес инкубатора присъстваха представители на ключови институции, неправителствени организации и медии.
В словото си общественият посредник Расим Муса отбеляза, че участието на гражданите и организациите на гражданското общество в процесите на вземане на решения на местно ниво е от решаващо значение за едно прозрачно и отговорно местно самоуправление, работещо в интерес на общността. Общественият посредник припомни целите на инициативата за връчване на наградата „За гражданска доблест”. Като най-важна той определи възраждането на моралните добродетели.
Председателят на ОС на БЧК в Кърджали Жана Чакърова прие награда и сподели, че призът е израз на дейността на хилядите членове и доброволци на БЧК. Тя благодари и на представителите на неправителствения сектор, с които заедно могат да допринесат за разработване на стратегии и добри практики така, че да могат да убедят управляващите в потенциала и възможностите на гражданското общество. Наградата за гражданска доблест се придружава и с парично възнаграждение, което Жана Чакърова-Щукерска предостави за дейността на „Екип 254” към Червения кръст.

Още снимки
 Прочитания: 1589 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign