Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Ансамбъл „Българе” гостува на Кърджали със спектакъла „Осмото чудо”

 21 Септември 2016

Ансабъл „Българе” и новият им спектакъл „Осмото чудо” ще видят кърджалийци на 2 октомври благодарение на трима приятели – проф. д-р Иван Гаврилов, Илчо Илчевски и Ангел Авренлиев. Те решават, без никакви уговорки, пристрастия и партийност, да подарят на кърджалийци едно невероятно преживяване и благодарят на ръководството на община Кърджали за оказаното съдействие за реализиране на идеята.
Тримата приятели са свързани с над 40-годишна искрена дружба. Дружба, която свързва не само тях, но и Дунава с Родопите.
„Живеем във време, когато човешките ценности, добродетели, искреност към хората, истинско приятелство и човещина, като че ли отстъпват на заден план пред материалното и борбата за насъщния, но именно тези добродетели са ни запазили като хора, имащи непосредствена задача да отгледат, възпитат и предадат тези добродетели на децата си и заедно да съхранят родината си, за да я предадат на идните поколения”, споделят в поканата си към кърджалийци проф. д-р Иван Гаврилов, Илчо Илчевски и Ангел Авренлиев.
„Народният фолклор е живия корен и истинската връзка между поколенията. Ние сме щастливи, не само че го притежаваме, но и че сме го съхранили като уникално и неповторимо в световната култура. Ние дори не подозираме колко много сме дали в това отношение на света”, казват още тримата в поканата до кърджалийци.
Заповядайте да отворим души и сърца и с гордост да разберем колко много сме дали на света.
На 2 октомври, Ансамбъл „Българе” и новият им спектакъл „Осмото чудо”, от 19,30 часа пред Дома на културата.


 Прочитания: 1485 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign