Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Инж. Азис заедно с експерти от общината направиха оглед на покривната конструкция на СУ“Владимир Димитров-Майстора“

 21 Септември 2016

Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис, зам.-председателят на ОбС Кадир Мустафов, Слави Димитров, главен експерт и Нурай Вели, гл.специалист от отдел „Инвеститорски контрол и строителство“ направиха днес оглед на покривната конструкция и класните стаи на СУ“Владимир Димитров-Майстора“ в кв.“Веселчани“. Извършен беше и оглед на дограмата. Взето беше решение да се актуализира проекта за енергийно обследване на училището, както и за отопление чрез газификация.
СУ“Владимир Димитров-Майстора“ е в кв.“Веселчани“, който не попадна в границите на Интегрирания план за възстановяване и развитие и това не позволява училището да бъде включено в Инвестиционната програма по ОП“Региони в растеж“. Затова ще се търсят възможности за цялостен ремонт по други финансиращи програми.
Общината е внесла две искания – до Министерство на финансите и Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет, за спешна необходимост от ремонт на покрива за близо 270 хил.лв.В общината още не е получен отговор на тези писма. При получаване на финансиране от Министерство на финансите ще започне ремонт на покривната конструкция, в противен случай ще се наложи ремонта да се извърши със средства от общинския бюджет.


 Прочитания: 1555 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign