Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Проект „Да бъдем активни - нови възможности за младежите от община Кърджали" дава възможност за обучение и работа

 07 Октомври 2016

Продължава процеса по идентифицирането на младежи от 15 до 29 години, които са изолирани от социалната, образователната и трудова системи, за да бъдат включени като бенефициенти по проект „Да бъдем активни - нови възможности за младежите от община Кърджали". Всеки желаещ може да подаде заявление за това в община Кърджали, стига да отговаря на условията за това, да не учи, да не работи и да не е регистриран в Дирекция „Бюро по труда”, каза ръководителят на проекта Елисавета Кехайова и прикани младежите да не чакат крайните срокове.
Тя посочи, че проект "Да бъдем активни - нови възможности за младежите от община Кърджали" е насочен към подобряване на личните качества на младежите чрез тяхното включване в заетост, мотивиране, психологична подкрепа и повишаване професионалната им квалификация за по-добра трудова реализация.
Одобрените кандидати преминат мотивирано обучение. Професионално обучение по специалностите "Озеленяване и цветарство" и "Основни и довършителни работи в строителството" ще получат 85 от включените младежи. На 75 от тях ще бъде осигурена временна заетост от 6 месеца по придобитата квалификация от обученията. Техен работодател ще бъде община Кърджали. В рамките на тези месеци, получилите нова професионална квалификация ще получават минимална работна заплата, както здравни и социални осигуровки, каза още Елисавета Кехайова.

.


 Прочитания: 1094 пъти


2018-2022 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign