Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кметовете на общини искат законодателна промяна в Наказателния кодекс

 16 Януари 2007

Кметът на Кърджали инж.Хасан Азис се включи в шествието на кметове и председатели на ОбС “Обществото срещу насилието”, което се проведе в столицата днес по повод убийството на кмета на Елин Пелин - Янко Янков.Кметовете се събраха пред храм-паметника “Свети Александър Невски”, за да почетат паметта на своя колега и да изразят протеста си срещу посегателството срещу личността му. В шествието, организирано от Инициативен комитет и УС на НСОРБ се включиха над 150 кметове, председатели на общински съвети и представители на общински администрации от страната. Приета бе декларация, в която се осъжда акта на саморазправа с кмета на Елин Пелин.
В 15 часа днес председателят на УС на НСОРБ и кмет на Търговище г-н Красимир Мирев, зам.-председателят на сдружението и кмет на Кърджали инж.Хасан Азис, кметовете на общините Смолян, Добрич, Видин и Каварна се срещнаха с министър-председателя Сергей Станишев и му връчиха приетата декларация.На срещата присъстваха членове на политическия кабинет на премиера и директора на Национална службаПолиция, съобщи инж.Азис. Представителите на НСОРБ са казали пред премиера, че желаят като кметове и граждани убийството да бъде разкрито по-бързо и са декларирали готовност за съдействие и подкрепа на работата на полицията по места.
С министър-председателя са били обсъдени идеи, свързани с по-добрата координация на работата на общинските администрации и полицейските управления.Направено е и искане за законодателна промяна в Наказателния кодекс за приравняване на представителите на местната власт с държавните служители, които се ползват с по-голяма защита.


 Прочитания: 2007 пъти


2018-2022 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign