Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Ученичка от Кърджали с награда от националната кампания „Зелена вселена“

 15 Ноември 2016


Миглена Каменова от Кърджали бе отличена с награда от националната кампания „Зелена вселена”. Младата художничка получи специална грамота и екокомплект от Люсиен Велчев, представител на организаторите. В конкурса „Нарисувай екотабела и опази своя роден край“ на Българо-американска кредитна банка са участвали ученици от 7 до 14-годишна възраст от 152 училища на 103 общини с 1200 проекта. „Целта на изданието е да провокира детското въображение и загриженост за околната среда. Децата предложиха проекти за екотабели, които призовават към опазване на природата”, обясни Люсиен Велчев. Работата на Миглена „Родопски силивряк”, цветето - един от символите на Източните Родопи, е оценена много високо от жури с председател доц. Ненко Атанасов, преподавател в Националната художествена академия.
На церемонията по награждаването присъства директорът на СУ„Отец Паисий” Златко Атанасов , който получи мултимедиен проектор и грамота – училище победител в конкурса „Нарисувай екотабела и опази своя роден край“.
Г-н Атанасов благодари за наградата и подчерта , че екологичното възпитание е един от приоритетите в учебното заведение. В тази връзка той приветства кампанията”Зелена вселена” и разказа за други интересни инициативи.
Миглена бе поздравена също от своя преподавател по изобразително изкуство художника Иван Стойчев и от представителя на клона на Американската кредитна банка в Кърджали Стамен Дафинов.
Три еко табели и грамота за община - активен участник в националната инициатива „Зелена вселена” получи и община Кърджали . Първата табела е поставена вече пред сградата на СУ” Отец Паисий”, втората е пред община Кърджали, а третата в новия парк „Арпезос – Север”.
Грамотата на общината бе приета от старши експерт в отдел „Образование” Нели Попова. От името на кмета инж. Хасан Азис г-жа Попова поздрави Миглена Каменова за голямата награда и й подари статив и комплект за рисуване с пожелание да представя достойно Кърджали и на други национали конкурси.
Още снимки
 Прочитания: 1671 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign