Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Инж.Хасан Азис с отличие „Кмет на гражданите 2016 “

 16 Ноември 2016

Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис получи наградата „Кмет на гражданите 2016г.“ в националния конкурс „Кмет на годината“ 2016 в категорията за голяма община с над 50 хил.жители. Конкурсът се организира за четвърта година от Портала на българските общини Kmeta.bg. Наградите връчи омбудсманът на РБългария Мая Манолова.Официалната церемония се състоя в хотел „Маринела“ в София тази вечер от 18:00 ч. Чрез гласуване в платформата kmetnagodinata.bg в продължение на два месеца бяха определени най-достойните градоначалници от страната в три категории – малки, средни и големи общини.Над 600 хиляди българи са дали своя глас за фаворитите си сред градоначалниците
Освен „Кмет на годината 2016“ и „Кмет на гражданите 2016“ бяха присъдени награди още в 8 категории. По традиция кметските Оскар-и събират елита на държавата, за да бъдат аплодирани най-достойните градоначалници. Освен градоначалници от цялата страна, гости на събитието бяха Джордж Кремлис от Европейската комисия, Йоргос Патулис – председател на централния съюз на общините в Гърция, бизнесмени, представители на неправителствени организации.
Вие сте едни герои на днешното време. С тези думи създателят на Портала на българските общини Kmeta.bg и изпълнителен директор на “Бранд Медия България” Боян Томов се обърна към кметовете на церемонията. Институцията кмет трябва да бъде издигната на достатъчно висок пиедестал. Българските кметове са новите лидери – живеем в много трудна политическа обстановка, живеем в свят на завист, на надменност и на моята роля и ролята на екипа, който ръководя, е най-мажоритарно избраният политик в България, най-близкият до хората – да бъде достатъчно добре отразяван и достатъчно добре познат на българските граждани, каза още Боян Томов. И посочи още ”Вие сте едни герои на днешното време – в икономическа криза, в криза на идеи, в криза на тесногръдие”.
„Поздравявам Ви за Вашата работа и знам, че всеки е достоен за тази награда. Когато страната ни е в криза, когато сме в трудности, българската община винаги е била до хората и българите кметове винаги са били генератори на устойчивост и са били надеждата на хората. Поздравявам всички колеги, че и в този труден момент българската община доказва, че има държавност“, обърна се към събралите се кметът на Кърджали инж. Хасан Азис.
„В моите 4 мандата съм имал много награди, сега когато получавам тази награда, си мисля нещо друго, когато един кмет печели изборите, той става кмет на съответната община. Г-н Томов създаде този критерий българските кметове да се състезават и да имат този обективен критерий, при следващата една година като кмет, който печели доверието на гражданите, се чувствам като Кмет на България“, обясни той. Инж. Хасан Азис поздрави всички с Международния ден на толерантността и увери, че водещият критерий в управлението на Кърджали е била толерантността.

Това е поредното отличие на кмета на Кърджали от Портала на българските общини. Инж. Хасан Азис беше избран за "Кмет на месец март 2016 г.” за „Съхранение на патриотичния дух”, поводът беше честването на националния празник 3 март при общините с население над 50 000 души. През 2015 г. г-н Азис стана носител на приза за „Кмет на месец март” за успешно справяне с проблемите, възникнали в общината след снежното бедствие. Той получи и национална награда от конкурса „Кмет на годината“ за мандат 2011-2015г.. в категория „Пълноценна жизнената среда” за повишаване качеството на живот и потенциалните възможности за развитие на Кърджали.


Още снимки
 Прочитания: 1240 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign