Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Галерия "Станка Димитрова"-Кърджали отваря отново врати

 17 Януари 2007

На 18 януари от 18 часа в художественна галерия “Станка Димитрова “ в Кърджали ще бъде открита първата изложба след няколко годишно прекъсване на дейността на културната институция. Експозицията включва 28 платна на известната кърджалийска художничка, чието име носи градската галерия. Включени са картини от циклите – “Микрокосмос”, “Родопски мотиви”, “Апотеоз на България” и др. Посетителите ще могат да видят и автопортрет на Станка Димитрова.
Ретроспективната -изложба живопис е свързна и с 10-годишнината от кончината на авторката. С тази проява се поставя началото на новата, активна дейност на институцията.
На офицалното откриванена изложбата са поканени членовете на Инициативният комитет за възстановяване на фонда на галерията, дарителите, сред които са министърът на културата, Тончо Михайлов, депутати от региона, членове на Дружеството на художниците, ценители на изящното изкуство.
Община Кърджали и Общинска галерия канят всички кърджалийци на откриването на мемориалната-изложба живопис на Станка Димитрова утре вечер от 18 часа.


 Прочитания: 1888 пъти


2018-2020 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign