Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Общината продава нови 29 имота по Програмата за управление и разпореждане с имоти общинска собственост

 17 Ноември 2016

Програмата на Община Кърджали за управление и разпореждане с имоти общинска собственост за 2016 г., бе допълнена с нови имоти, към които има заявен интерес.
С предложение от Раздел ІІ – Продажба чрез публично оповестен търг или конкурс, да отпаднат три имота, които се намират в парк „Арпезос-Север” с площ съответно 5 385 кв. метра, 5538 кв . метра и 1908 кв. метра, и два в кв. „Възрожденци-Прилепци” с площ 715 кв. метра и 850 кв. метра, излезе председателят на групата съветници от ГЕРБ Огнян Иванов. Предложението бе подложено на гласуване, но получи подкрепа само от 11 общински съветници и не бе прието.
В крайна сметка общинските съветници приеха предложението на общинска администрация с което Програмата на Община Кърджали бе допълнена с 29 нови имота в града и селата, които да бъдат продадени чрез публично оповестен търг или конкурс, два имота за които ще се предприеме прекратяване на собствеността, чрез продажбата й на общината и два имота за които ще бъде извършена продажба на земя частна-общинска собственост на собственици на законно построени сгради.
За един имот в Програмата е предвидено учредяване право на строеж, а за други два продажби по реда на чл. 15, ал.3 и ал.5 от ЗУТ след влязъл в сила ПУП за регулационни изменения.


 Прочитания: 1640 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign