Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Националната програма за енергийна ефективност не е спряна

 22 Ноември 2016

Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради не е спряна. По нея продължава да се работи, но с днешна дата се налагат ограничения във връзка с подписването на нови договори и обявяването на нови обществени поръчки. Това съобщи Антоанета Овчарова – юрисконсулт в сектор Обществени поръчки в общинска администрация Кърджали. Тя потвърди, че днес в община Кърджали е получено писмо от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, подписано от министъра в оставка Лиляна Павлова, във връзка с регулярното получаване на информация по изпълнението на Програмата. В писмото се посочва, че на този етап следва временно да се преустанови поемането на нови ангажименти, надвишаващи разполагаемия ресурс от 1 милиард лева, докато парламентът приеме бюджет 2017 и потвърди продължаването на програмата. Посочват се и конкретни действия, които трябва да бъдат предприети от общините.
В този смисъл Антоанета Овчарова посочи, че Комисията назначена от възложителя ще продължи работата за инженеринга на 29-те сгради в община Кърджали, до приключване на процедурата и Решение на Кмета на Община Кърджали за избор на изпълнител, след което ще се изчака нови инструкции от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.
Към момента в изпълнение на уведомителното писмо получено от страна на министерството временно ще бъде преустановено единствено сключването на нови договори по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, както и обявяването на нови обществени поръчки за избор на изпълнители по отделните дейности, считано от днес 22 ноември.


 Прочитания: 1192 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign