Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

До средата на декември приключват ремонтните дейности в 11 детски градини на община Кърджали

 23 Ноември 2016

До десет дни се очаква да приключат ремонтите в ЦДГ „Здравец” и ЦДГ „Орфей”, където се извършва частична подмяна на дограмата и текат вътрешни ремонтни дейности, включващи шпакловка и боядисване на помещения. Това съобщи Нурай Вели –главен специалист в отдел „Инвеститорски контрол и строителство” в общинска администрация Кърджали. Ремонтите се извършват в рамките на обществена поръчка за реализиране на строителни и ремонтни дейности на детски градини в община Кърджали през 2016 година, включваща общо 11 обособени позиции.
В рамките на обществената поръчка се извършват частични ремонти и в обединено детско заведение „Максим Горки”. Те включват цялостно външно саниране на сградата и полагане на 1000 кв. метра топлоизолация на фасадата, вътрешни ремонти и облагородяване на дворно пространство с полагане на настилка. Вертикалната планировка включва пространство от 300 кв. метра.
В детска градина „Баба Тонка” през тази седмица е започнало полагането на топлоизолация на фасадата на сградата, която е с площ от 800 квадратни метра. Усилено се работи и по хидроизолацията на покривите на двете сгради на обединено детско заведение „Щастие”, с обща площ от 600 кв. м. В градината се извършва ремонт и на два от санитарните възли.
До 15 дни се очаква да приключи и ремонтът в ОДЗ „Ян Бибиян”, както и работата в „Ученическо общежитие”№3 в областния град и в ОУ „Климент Охридски”. В сградата на ученически общежития миналата година бе извършен ремонт на помещенията, а през тази се работи по освежаването на общите части/ коридори с площ 1000 кв.м./ и два от санитарните възли, каза Нурай Вели. Той допълни, че обществената поръчка обхваща ремонтни дейности и в детски градини в три от селата на общината. В целодневната детска градина в с. Костино ремонтът на санитарните възли вече е приключил, а до дни приключва и работата по оградата на детската градина в с. Рани лист и на санитарните възли в детското заведение в с. Широко поле.


 Прочитания: 1021 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign