Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Започнаха срещите по места на областния екип по приемна грижа

 23 Ноември 2016

От началото на ноември тази година стартира вторият етап на проект „Приеми ме“, чийто основен елемент е въвеждането на областен модел на управление и предоставяне на услугата „приемна грижа“. Дейността на съществуващите до сега екипи по приемна грижа в общините от област Кърджали вече се поема от областният екип, който бе сформиран след конкурс проведен в края на месец октомври. Новият областен екип в Кърджали вече проведе опознавателни срещи по места, за синхронизиране на работата си, както и срещи с приемните родители, децата и техните учители.
По думите на началника на екипа Дафина Димитрова, с въвеждането на новия модел на работа ще се позволи постигането на стандарт за работа с приемни семейства. Тя допълни, че нов момент за етап две на проекта е и допълнителното обучение и супервизията на приемните семейства, която ще се изготвя два пъти годишно. Дафина Димитрова съобщи още, че всички приемни родители ежемесечно ще бъдат обучавани и обгрижвани от областния екип, а при нужда ще им бъде оказвана допълнителна подкрепа.
Общо 23 са утвърдените приемни семейства в област Кърджали по проект "Приеми ме 2015", като още едно семейство е подало документи за одобрение. По данни на областния екип по приемна грижа до месец октомври в региона по линия на приемната грижа има настанени 18 деца на различна възраст в общо 16 семейства от 4 общини - Ардино, Крумовград, Кърджали и Момчилград. Най-голям е броят на приемните семейства в община Ардино – 8 с 4 деца, а най-малък в Момчилград – 4 с 3 деца. В община Кърджали семействата са 6 със 7 настанени деца. В Крумовград те са 5 с 4 деца.
 Прочитания: 1361 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign