Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Община Кърджали организира семинар по темата „Перперикон –минало за бъдеще”

 23 Ноември 2016

Днес в конферентната зала на хотел Перперикон започва тридневен семинар „Перперикон – минало за бъдеще”, организиран от Община Кърджали. За участие в семинара са поканени специалисти от България, Норвегия, Исландия и Лихтенщайн - историци, археолози, научни работници, представители на институции, отговарящи за опазването на културното наследство, архитекти с интерес към културното наследство, експерти по туризъм и др.
Основната цел на семинара е да представи пред специалисти от България, Норвегия, Исландия и Лихтенщайн археологическия комплекс „Перперикон” като уникална част от европейското и българското културното наследство.
В рамките на семинара ще бъдат изнесени презентации по темата отпроф. Николай Овчаров и арх. Петкана Бакалова. В програмата са предвидени дискусии, посещение на Перперикон, средновековната крепост „Св. Йоан Предтеча”, Ден на Перперикон в Регионалния исторически музей.
Семинарът е част от промоционална кампания по проект „Перперикон – минало за бъдеще”, чиято цел е „Реставриране, обновяване и опазване на културното наследство”, каквото представлява сам по себе си скалния град на траките. Проектът се финансира от финансовия мехавизъм на европейското икономическо пространство 2009-2014 година.


 Прочитания: 1192 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign