Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Литературно четене по случай Световния ден за борба с диабета

 24 Ноември 2016

Всяка година на 14 ноември се отбелязва Световния ден за борба с диабета. Във връзка с това Асоциация „Докосни дъгата” и нейните съучредители Денислава Ангелова и Петя Раева организират литературни четения в различни градове на страната с участието на деца страдащи от диабет и известни личности, които влизат в ролята на разказвачи на приказки. На 19 ноември в клуб „Перото” в гр.София се проведе Литературно четене за деца с участието на Ернестина Шинова, Веселин Плачков, Марияна Попова и Явор Янакиев - 100 кила.
Първите празници в страната ще се проведат на 26 ноември в Кърджали и на 7 декември във Варна.

На 26 ноември /събота/ от 11.00 ч. в Детския отдел на Регионална библиотека „Н.Й.Вапцаров” ще се проведе Литературно четене с творчески изяви за деца и родители от нашия град. Организатори на проявата са Асоциация „Докосни дъгата”, Сдружение на болните от диабет в гр.Кърджали, Общински детски комплекс и Регионална библиотека „Н.Й.Вапцаров”.
В литературният празник ще участват деца от ОДК с драматизация на приказки, песни и творчески предизвикателства. С помощта на специалистите от библиотеката деца и възрастни ще се срещнат с приказния свят на книгите и приказните герои. В празникът ще се включи актьорът от "Комиците" Петьо Петков - Шайбата.


 Прочитания: 1027 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign