Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

В Кърджали организират акция по кръводаряване за пострадалите при инцидента в Хитрино

 11 Декември 2016


В Кърджали организират акция по кръводаряване за пострадалите при инцидента в Хитрино. „В готовност сме да продължим и през следващите дни”, съобщи кметът инж. Хасан Азис, който бе на място в Кръвния център и изказа дълбоки съболезнования за семействата и близките на загиналите.
„Инициативата е сред млади хора, но на нашия призив се отзоваха и по - възрастни кърджалийци. Само от 11 до 12,30 минаха 7-8 души. Очакваме до края на деня желаещите да бъдат повече от 20. По телефона се обаждат и младежи от региона, които също са готови да се отзоват”, обясни Ахмед Моллахасан от организаторите. Той изказа благодарност на Отделението по трансфузионна хематология към МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” Кърджали за добрата организация и за това, че освен дежурният екип в неделния ден са се включили и други медици от отделението.
„В такива моменти е много важно да сме съпричастни. Досега съм дарявал над 60 пъти за родилки, за спешни операции, за колеги.Инцидентът в Хитрино е много тежък и трябва да се помогне”, каза Фаик Мурад Мехмед, служител във „ВиК” Кърджали, който бе сред първите, дарили кръв.
Младите хора от Кърджали са готови да продължат кръводарителската акция и през седмицата. Те са в готовност да се включат и в последваща кампания за събиране на дрехи и одеала в помощ на жителите на село Хитрино.

Още снимки
 Прочитания: 1647 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign