Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Инж. Азис разговаря с протестиращите срещу увеличението на данъците граждани

 20 Декември 2016

Кметът инж.Хасан Азис излезе сред протестиращите срещу повишението на такса смет и местните данъци. Пред двайсетината отзовали се на инициираният в социалните мрежи протест от кърджалийката Маргарита Павлова той коментира мотивите за повишението. По думите му ОбС е гласувал коригиран, по-нисък размер на данъците от първоначално предложените ставки, нещо, което повечето от тях не бяха разбрали.
Преди това организаторът на протеста Маргарита Павлова, заяви пред представителите на медиите, че срещу увеличението хората искат да виждат подобрение на средата, в която живеят. Тя каза, че гражданите не са били наясно с таксите и отчисленията, които се правят от МОСВ, изтъкнати като мотив такса смет да бъде увеличена. Затова е било изпратено и писмо до РИОСВ Хасково, а в отговорът е потвърдено, че действително се правят такива отчисления и е цитирана съответната наредба, както и информация за дължимите от община Кърджали средства към еко министерството.
Мълчаливият протест продължи близо половин час на алеята пред сградата на общинска администрация, след което участниците, сред които и двама общински съветници си тръгнаха.


Още снимки
 Прочитания: 1182 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign