Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Връчиха наградите от конкурса „Разговорът за наркотиците, който бих искал да проведа”

 20 Декември 2016

Три награди – съответно първо, второ и трето място и една поощрителна, както и грамоти днес бяха връчени на участниците в конкурса за мултимедийна презентация на тема „Разговорът за наркотиците, който бих искал да проведа”, организиран от Превантивно-информационния център към Общинския съвет по наркотични вещества. Това се случи в артгалерията на ОДК Кърджали, а наградите връчи председателят на ОСНВ Сезгин Бекир.
Общо 9 бяха мултимедийните презентации по темата. Те бяха оценявани от кимисия, председателствана от Ренета Велкова и членове Даниела Апостолова – и двете членове на ОСНВ, и Евелина Чолакова – гл. специалист към ПИЦ-Кърджали.
Първа награда комисията присъди на деветокласничката Мария Петлешкова от ОДК-Кърджали. Нейни подгласници – съответно на второ и трето място бяха съответно Селма Али от СУ „Йордан Йовков” и Стела Москова от СУ „П.Р. Славейков”. Поощрителна награда получи Виолета Драмалиева и Атанас Марков от 9 клас на ПГ „Асен Златарев”.
„Искахме младите хора на община Кърджали да кажат на нас – не толкова младите, как искат и какво искат да говорят, когато става въпрос за наркотиците като социален проблем. С него се опитахме да активираме всички вас, които искат да изкажат своята гледна точка по тази тема. Защото много често ние, които сме професионалисти и се занимаваме с този проблем, имаме някаква идея за това какво са наркотиците и как трябва да говорим на младите хора за тях. След това се опитваме да говорим по темата с родители. Този път решихме да разберем от вас как вие искате да говорите за наркотиците. Радвам се, че имаше едно добро участие конкурса, но искам да кажа, че всяка една презентация си е ценна сама по себе си. Няма презентация, която да не заслужава нашето особено внимание”.
С тези думи председателят на ОСНВ Сезгин Бекир се обърна към участниците в конкурса. Той уточни, че презентациите ще бъдат качени на интернет страницата на ОСНВ, а тези които бъдат наградени, ще участват в поредица от тематични родителски срещи в училищата на общината по темата „Наркотици и борбата с тях”.
Целите, които си поставя конкурса са свързани с активизиране на младите хора да покажат оригинално мислене и чрез средствата на информационните технологии да представят по интересен и достъпен начин авторски продукти и интерпретации по темата, с изграждане на индивидуални и групови умения за водене на здравословен начин на живот по отношение на употребата и злоупотребата с наркотични вещества и др.

Още снимки
 Прочитания: 1945 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign