Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

До края на месеца избират банка - кредитор за изграждане на Пазар на производителите по програма САПАРД

 19 Януари 2007

Окончателното решение за избор на банка- кредитор за изграждане на “Пазар на производителите” по програма САПАРД ще бъде гласувано на предстоящата сесия на 31 януари тази година. На последното декемврийско заседание на Общински съвет Кърджали с един месец бе решено избора да бъде отложен с един месец. Забавянето не е фатално,коментира кметът инж. Хасан Азис. Така ще бъде направен по прецизен избор на представените оферти за отпускане на необходимите десет милиона лева.
Специална общинска комисия в която са включени експерти,
финансисти и представители на “Пазар на производителите”ЕОД е определила критериите на които трябва да отговарят банките кредиторки.Сред тях са 18-сет месечен гратисен период за началото на погасяване на кредита и десет годишен период за изплащане на кредита.
До края на декември от банки, финансови къщи и НПО са постъпили 9 оферти.Само за последните три дни на януари има нови три.
Очаква се общият брой на предложенията да се увеличи до 15, след което ще бъде избрана финансовата институция която ще кредитира изграждането на новия пазар по програма САПАРД.


 Прочитания: 1822 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign