Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Обсъдиха правилника на дейността на Обществения съвет към Общински съвет Кърджали

 14 Февруари 2017

Работна среща за обсъждане на проекта за правилник на дейността на Общественият съвет към Общински съвет Кърджали се проведе днес. Срещата бе ръководена от председателя на Общинския съвет на Кърджали Раиф Мустафа., а в нея взеха участие над 30 общественици, сред които обществения посредник Расим Муса, председателя на КТПП Наско Настев,президентът на Стопанска камара Альоша Синабов, директорът на многопрофилната болница д-р Тодор Черкезов,президентът на Ротари клуб-Кърджали Себахатин Гьокче,бивши кметове и др.
Председателят на местния парламент Раиф Мустафа посочи,че в няколко града в страната вече има учредени Обществени съвети.Те депозират идеи и предложения в местния парламент и гарантират публичността на неговата работа, като следят за изпълненията на неговите решения.Желанието ни е гражданите да вземат по-активно участие във вземането на решения от администрация и съветници,категоричен бе Раиф Мустафа.Той даде пример за пасивност на обществеността,която пренебрегнала общественото обсъждане на решението за Синя зона.Предложението за Обществен съвет е прието с абсолютно мнозинство от ОбС ,което показва,че обществеността в града има нужда от него,подчерта Раиф Мустафа.
В хода на срещата свои предложения изказаха, ротарианецът и известен предприемач Джевдет Адем , Милан Миланов, който направи конкретни предложения по Правилника и омбудсманът Расим Муса, които посочи като положителен факт отворения характер на обществения съвет.
Председателят на Общински съвет Кърджали Раиф Мустафа подчерта, че всички направени предложения ще бъдат разгледани и включени в правилника, защото са изключително важни. Предстои и местният парламент да ги гласува,в окончателния вариант на Правилника на Обещствения съвет. След това думата ще има Учредителното събрание.
Проектът за правилник е изготвен от специална комисия начело със зам.-председателя на местния парламент Кадир Мустафов.В изпълнение на решение на Общинския съвет в нея влизат председателите на групи съветници:Милко Багдасаров-БСП,Мухаррем Мухаррем-ДПС,Радослав Милев-Реформаторски блок и Огнян Иванов-ГЕРБ.

 Прочитания: 1571 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign