Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кметът инж. Хасана Азис: Общините се нуждаят от самостоятелност и адекватна нормативна база

 15 Февруари 2017

Общините се нуждаят от самостоятелност, нови приходоизточници и адекватна нормативна база, за да реализират една успешна общинска политика. Това каза кметът на община Кърджали и зам.-председател на НСОРБ инж. Хасан Азис по време на гостуването си в предаването „Лице в лице” по БТВ снощи пред Цветанка Ризова.
Инж. Азис за пореден път подчерта важността на Сдружението, като инструмент за местната власт за формирането на адекватна политика на местното самоуправление.
Относно предстоящото общо събрание на НСОРБ кърджалийският градоначалник посочи, че на него ще бъдат зададени основните параметри и насоки за работа през следващите години. Ще бъде отправено и общинското послание към всички, които ще се явят на предстоящите избори.
„Днес местната власт се нуждае от рестарт на програмата за децентрализация в периода 2016-2019 г., което ще поискаме от новото народно събрание и МС. Необходим обаче е и нов Закон за местните данъци и такси и нов Закон за местното самоуправление в съответствие с Европейската харта за местното самоуправление”, заяви инж. Хасан Азис.


 Прочитания: 1459 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign