Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Експерти от ОбСНВ обучават автоинструктори да разпознават употребили наркотични вещества

 15 Февруари 2017

Обучение на автоинструктори от кърджалийска област за разпознаване на рисково поведение свързано с употреба на наркотични вещества се проведе днес в Кърджали. Инициативата е на Общинския съвет по наркотични вещества в Кърджали и се реализира съвместно с Областен отдел "Автомобилна администрация", каза председателят на ОбСНВ Сезгин Бекир.
По думите му обучението е първо по рода си в областта, а може би и в цялата страна. „Една от целите на обучението е инструкторите да разпознават и да не допускат в колите на школите да се качват лица, употребили някакъв вид наркотично вещество. Получените знания ще им позволят да включат в теоретичните лекции по подготовка на бъдещите шофьори информация за вредите и последиците от употребата с наркотични вещества и как тя влияе на способността да се шофира”, коментира Сезгин Бекир.
Той поясни, че обучението е еднодневно, а курсистите са разпределени в групи. То се провежда от експерти на Превантивно информационния център към Общински съвет по наркотични вещества. При желание от страна на участниците, обучението може да бъде продължено и допълнено с други теми.

Още снимки
 Прочитания: 1446 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign