Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кметове поставиха въпроса за техническото обезпечаване на машинното гласуване пред областния управител

 15 Февруари 2017

Няколко актуални въпроса свързани с техническото обезпечаване на машинното гласуване, неясностите около броя, доставката и монтажа на машините за гласуване и подготовка на секциите за предстоящите парламентарни избори постави днес по време на работната среща при областният управител, кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис. Заедно с останалите кметове на общини от областта, той изрази общото притеснение, че общините са натоварени с допълнителни ангажименти, които ще увеличат разходите по вече готовите план сметки и ще оскъпят изборите.
Секретарят на общината Сезгин Бекир припомни, че на президентските избори, когато бе въведено експериментално машинното гласуване в определен брой секции, за всеки четири устройства е отговаряло по едно техническо лице, а сега трябва да бъдат създадени подходящи условия за транспортиране, съхранение и експлоатация на машините за гласуване в близо 500 СИК на територията на региона, което ще затрудни общините.
Кметовете получиха уверение, че поставените от тях въпроси ще бъдат обсъдени отново на разширена среща в понеделник с участието на представителите на общините и ръководствата на РИК, ОД на МВР, ПБЗН, „Информационно обслужване“ и ГРАО и поставени на най-високо ниво.


 Прочитания: 1176 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign