Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Община и университет се договориха за обучение на кадри и общи проекти

 16 Февруари 2017

Община Кърджали и Технически университет – Варна ще подпишат рамково споразумение за сътрудничество. За това се договориха на среща днес кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис и ректорът на Технически университет – Варна проф.д-р инж.Росен Василев. На срещата присъства и проф.д-р инж.Христо Скулев, ръководител отдел „Международно сътрудничество“ в университета.
Инж.Азис постави въпроса за продължаващото обучение на зрелостници от Кърджали в ТУ-Варна в зависимост от нуждите на местната икономика. „Частните инвеститори в родопския град имат необходимост от подготвени специалисти за местното производство. В тази връзка с ръководствата на професионалните гимназии и Министерство на образованието и науката също са водени разговори за актуализиране на учебните програми, за да се подготвят кадри за местното производство“, посочи кметът. Представителите на ТУ-Варна се ангажираха при проявен интерес да организират изнесен предварителен изпит за кандидат-студенти в Кърджали, което ще улесни младите хора, желаещи да се обучават в този университет.
По време на разговорите бяха обсъдени възможностите за реализация на общи проекти между общината и университета в различни области. Сред коментираните варианти беше“Водното огледало“ и възможността за произвеждане на ел.енергия от постоянния пад на водата до шлюзовете.

Още снимки
 Прочитания: 1227 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign